FG Custom workshop

Június 15 és 16-án megrendezésre került az első kurzusom ami az Ütéstechnika és Rudimentek 1 címet kapta. Ennek egyik fénypontja  az Alvin és a mókusokból jól ismert Figula Gergő és az általa készített dobok, pontosabban pergők voltak. Nem titok, hogy én is az ő keze által gyártott hangszert püfölöm már elég rég óta. Elöször 2009-ben mikor még én ültem az Alvin dobjai mögött kaptam egy 6, 5 kőris pergőt… szerelem volt első hallásra. Mikor elhatároztam, hogy oktatni szeretnék nem volt kérdés, milyen szerkót szeretnék. Felhívtam Gergőt.

Mindenképp említésre méltó az ő munkássága így kerestem fel egy workshop ötlettel, amire rögtön igent mondott.

Tudni kell, hogy Gergő az úgynevezett donga módszerrel készíti a dobtesteket, ami azt jelenti, hogy egyforma méretre vágott faelemeket ragaszt egymásnak oldal irányba. Szinte minden fából gyártott már dobokat, de szerinte a kőrisfa vált be eddig a legjobban.

Gergő hozott magával 3 pergőt:

  • 7 colos bükkfa pergő. Egy markáns öblös hangú darab, alternatív, súlyosabb zenékhez kitűnő.
  • 6,5 zebra és diófa pergő( igen zebra). egy kis infó itt. Klasszik, fasza pergősoundja van pop, rock, de még jazz zenében is megálja a  helyét.
  • 8 tölgyfa pergő. Igazi kuriózum, mély karakteres hangja miatt meg fontolandó a használata, de tudatos soundereknek garantált a siker.

További infó:https://www.facebook.com/fgcustomdrums/