Jobb Bal Dobbal 2

Bizonyára te is tisztában vagy vele, hogy az időben kialakult mozgás koordináció a gyermekeknél milyen sok készségnek az origója.

A jó számolási és olvasási készség, a megfelelő térbeli tájékozódás, időben megjelenő beszédindítás és beszédkészség fejlődése, egyensúlyérzék, önbizalom, határozott oldalak felismerése, testtudat, mind az időben kialakult motoros funkciók elsajátítására vezethető vissza.

Aki csak járatos a gyermek fejlesztésben meg fogja erősíteni, hogy a mozgásproblémás gyerekek kommunikációs, szociális, tanulási, vagy figyelmi téren kiemelten veszélyeztetettek. Illetve a szociális, kommunikációs, tanulási, figyelmi nehézségekkel rendelkező gyerkőcök a mozgás fejlődésében is elmaradást mutathatnak. A legfontosabb, hogy időben felismerjük, hogy szükség van segítségre.

Ha te is azt tapasztalod gyermekednél, hogy:

 • beszédük jelentősen elmarad az életkori átlaghoz
 • verbális kommunikáció miatt frusztrálódás jellemzi
 • hamar elfáradnak, laza izomtónussal rendelkeznek
 • figyelmük hamar terelődik
 • nem képesek hosszú távon egy dologra koncentrálni
 • térben és síkban gyengén tájékozódnak
 • tanulási zavarokkal küzdenek
 • agresszív, önbizalomhiányod magatartás jellemzi
 • alacsony szociális érzék miatt kérdéses az iskola kezdés
 • beilleszkedési problémák miatt nehezen megy a barátkozás oviban/suliban

Támogasd gyermeked fejlődését egy a zenére, ritmusra épülő kurzussal, hogy ezek a tünetek ne vezessenek késöbbi diszkalkuliához, diszlexiához, díszgráfiához, dadogáshoz, memória zavarhoz, nehezen viselt társas életformához!

 • Válassz egy játékos, élvezhető, hatékony fejlesztési formát, amelyben a zenét, ritmust és a dobolást használjuk terápiás célra!
 • Járulj hozzá gyermeked idegrendszere erősítéséhez egy olyan foglalkozással, ami egyszerre használ audio, vizuális, verbális, taktilis és motoros ingereket!
 • Könnyítsd meg szociális életét a csoportos órák előnyeivel!
 • Ne érd be a hagyományos terápiákkal, legyen gyerkőcöd részese egy a kognitív képességeit erősítő, szimbólumokat felismerő, értelmezendő és használó, kreatív, probléma megoldó kurzusoknak!

Az órák játékos feladatokból, testdobolásos, ritmikus, zenés gyakorlatokra épülnek, amit kiegészítünk a dobfelszerelésen való játékkal.  A kurzusok lényege, hogy egyszerre használ audio, verbális, vizuális, taktilis és mozgásos ingereket, fejleszti a motoros és kognitív képességeket., ismerteti a zene és a dobolás alapjait. 

A Jobb Bal Dobbal kurzusai során a gyermek a játék és a mozgás öröme segítségével motoros, fizikai, pszichés élményekhez jut, mely elősegíti az idegrendszerének az érését, saját magáról alkotott képének pozitív irányba történő fejlődését. 

A Jobb Bal Dobbal saját jelrendszerének segítségével a gyermek olyan ingerekhez jut, melyek segítségével képessé válik az őt érő ingerek pontosabb, gyorsabb feldolgozására, így a megfelelő válaszreakció kidolgozására. 

 

Mennyi ideig tart?
Az iskolai időszakkal párhuzamosan vannak őszi-téli, illetve tavaszi-nyári kurzusaink. Mindkét iskolai félévben 14 és 20 héten keresztül tartanak csoportos óráink heti 1 alkalommal.

Keddenként 17 órakor, időtartam: 60 perc.

Mi a jelentkezés menete?
Vedd fel velünk a kapcsolatot e-mailen keresztül az info@danielnagydrum.com címen vagy telefonon a +36-30-409-11-87 es számon. Keresünk egy időpontot, egy személyes konzultációra, ahol megismerkedünk a gyermekekkel és a szülőkkel, felmérjük a jelentkező állapotát, szükség esetén gyógypedagógusi szakvélemény is biztosított, megbeszéljük a részleteket és kiválasztjuk a megfelelő kurzust számára.

Hol zajlanak a kurzusok?
Helyszín: Daniel Nagy Drum dobstúdió – 1131. Budapest, Szent László út 145-151.

Mennyibe kerül?

34900 Ft/4 alkalom

JELENTKEZÉS ÉS TOVÁBBI INFORMÁCIÓ ELÉRHETŐ  AZ ALÁBBI ELÉRHETŐSÉGEKEN!
Email: info@danielnagydrum.com
Telefon: +36-30-409-11-87

 

Nagy Dániel vagyok, a Jobb Bal Dobbal kurzusok alapítója.

Dobtanárként mindig is érdekeltek az új pedagógiai, módszertani lehetőségek, amellyel növendékeimnek, illetve az iskola előtt álló és kis iskolások fejlődését segíthetem.

Ezen ambíciómat alapul véve elvégeztem a Ronnie Gardiner Módszer (RGM) csoportvezetői képzését, ami egy  neurológiai megalapozottságú, multiszenzoros fejlesztő módszer, mely a ritmusra, mozgásra épülve fejleszti a kognitív képességeket, auditív, és vizuális figyelmet, térbeli tájékozódást, koncentrációt, munkamemóriát, beszédészlelést, feladattartást, pszicho motoros koordinációt és a homloklebeny vezérelte végrehajtó funkciókat.

Így dobosként a zenét és a ritmust, dobtanárként a türelmet és empátiát és hivatalos RGM csoportvezetőként a módszert és a struktúrát magammal hozva alkottam meg a Jobb Bal Dobbal kurzusokat.