Music Expo 2017

Sziasztok, én is kinnt voltam a 2017-es Music Expon és sok érdekes dolgot láttam és hallottam. Hatalmas területen volt idén a Hungexpo F és G csarnokában, rengeteg kiállítóval, bemutatókkal, koncertekkel.IMG_1698

Dobosként elsősorban a hangszerek érdekeltek meg persze a workshopok, úgyhogy az első megállóm egy kis bóklászást követően a Fon-Trade Music kft. standjánál volt. Rábukantam a Paiste (viszonylag) új colorsound 900 szériájára amelyek ha hiszitek ha nem színesek. Pontosan nem tudtam kideríteni, hogy készítik, de azt megtudtam, hogy lakkozva vannak, kiderült számomra az is, hogy modellekben ugyanazok mint a hagyományosak, de a színes bevonat keményebb, szárazabb, nyersebb hangzást és kicsit rövidebb szavatosságot generál, ellenben sokkal határozottabb konkrétabb hangot kapunk.. A kék kisérőt ütögetve itt a képen olyan érzésem volt mintha 2 tányér lett volna egymáson nagyon matt hangja volt és fizikailag nehéz volt a cin. Minden modellből készült egy low egy medium és high verzió is.IMG_1703

Következő állomás a Meinl standjára esett.IMG_1709

Aki ismer az tudja, hogy nagy Zildjian fan vagyok,aki nem ismer az meg megtudta, de ezek a felső kategóriás illetve Artist szériás tányérok, tányér kombinációk teljesen lenyűgöztek. Többek között megtaláltam a Byzance Dark, Byzance Traditional, Byzance Vintage modelleket. Elképesztő széles spektrumon szólalnak meg, számomra a cinek kúpjai voltak igazán érdekesek, némelyik méretétől teljesen nem várt soundot produkált.

Ezután jöttek az Artist Concept Modelek : Elsőként Thomas Lang Super Stackjét ütögettem meg. Szuper vékony effekt sound így tudnám leírni. nekem ez nagyon rövid, “szemcsés” hangot adott, az én zenei világomba nem tudom elképzelni, de nyílván kinek a pap….

Ezután jött Luke Holland Bulllet Stackje, na erre már azt mondtam, h wow, ez már közelebb áll hozzám, hosszabb lecsengés, egy ilyen “secondhand kínainak” tudnám elképzelni! Akár kísérni akár fillben illetve szólóban is megállja a helyét miíg ütöttem csomó ötletem támadt, hogy hol tudnám eme hangszert beépíteni a játékomba. Állat volt.

Ezt követte Matt Garstka Fat Stackje, nekem ez is egy picit rövidnek fojtottnak hangzott.

Végül, de nem utolsó sorban Anika Nilles Deep Hats-je kapott tőlem egy-két suhintást. Effekt kísérni tökéletes az a párosítás volt szerencsém megcsodálni Anikát élőben is és teljesen megértem, hogy ez is a szettjében van. Dögös, karcos 2. lábcin hatású tányér  Meggyőzött, jó volt, tetszett.

Anika Nilles bemutatója következett:

Anika Tama dobokat és Meinl cintányérokat használ kifejezetten a Byzance széria felsőkategóriás tányérjait, beleértve a saját ízlésére szabott Anika Nilles Deep Hats-et.

Az első bemutató a Rádió Rock színpadon került megrendezésre. E gy rövid soundcheck után pár perccel el is kezdte. Saját számait játszotta el, most meg nem mondom milyen sorrendbe, de elhangzott a Mister, Mallay, Chary Life, Pikalar és talán a Queenz is. A szerkó brutál jól szólt a számok nagyon ki vannak találva, mindennek meg van a maga helye. Nagyon kézrend gazdagon dobol a művésznő, pontos és egyedi.élveztem elejétől a végéig, nem volt semmi parasztvakítás  hibátlanul végig nyomta a kb 30 perces showt.

A második a csarnokon belül a Meinl standjánál történt ahol egy rövid improvizáció után lehetett kérdezni tőle, ez a rész elég interaktív volt sokan tettek fel nekki kérdéseket. Közveteln volt, kedves, türelmes és alázatos ami ebben a szakmában nagyon fontos.

A végén természetesen fotózkodni illetve dedikáltatni is lehetettés éltem is vele, nagyon sok Anika rajongóval együtt. Álta a sarat, le a kalappal.  IMG_1719

Szép estét!