Doboktatás kezdőknek

Hiszek az élményzenélés erejében, és az, ehhez szükséges inspiráló, érthető zeneoktatásban.

 

Lendületes, fiatalos, személyre szabott, barátságos környezetben zajló dob, és zeneoktatási projekt létrehozása a cél hétről hétre, amely élvezetes, érthető, felépített, és inspiráló a növendékek számára.

Az óráim egy olyan módszerre épülnek, ami a doboláson keresztül  ismerteti meg a közös zenélés élményét, meghatározza a dobot mint hangszert egy zenekarban. Az alapoktól a haladó szintig, lépésről lépésre veszi a leckéket, apránként nehezedő gyakorlatokkal.

Az órák a verőtartástól kezdve, a bemelegítő gyakorlatokon át, zenei, technikai, ritmikai elemeket tartalmaznak, továbbá a muzikalitás,  kreativitás, és a pontosság fejlesztése is része az oktatásnak. Sok zenei anyagot használok, így rögtön lehetőség nyílik az adott tananyag zenei környezetben való alkalmazására. A zenei anyagok nagy része a mai modern könnyű zenére alapszik: pop, rock, blues, punk, funky. Bizonyos órák más élő hangszeres kísérettel (basszusgitár, szaxofon, gitár, ének) zajlanak, melyeknek célja, a magabiztos közös játék, az improvizáció, a saját ötletek alkalmazása élő zenében.

Minden órát úgy alakítok, hogy  a tanuló sikerélménnyel távozzon.

A 60 perces tanórák  FG Custom dobfelszereléseken, és Zildjian cintányérokon zajlanak.

A dobórák tartalmazzák a következőket:

 •  Verőtartás
 • Kottaolvasás
 • Grooveok elsajátítása
 • Ritmikai gyakorlatok
 • Kéz-láb kombinációk
 • Kézrendek használata (papa-mama, paradiddle, váltott kéz)
 • Szólószerkesztés
 • Függetlenítés
 • Zenére dobolás
 • Lineáris dobolás
 • Improvizáció
 • Élő hangszeres kíséret

 

A hobbi dobolás illetve a hobbi szintű doboktatás kötetlenebb, mint a zenei intézményekben, ahol megszabott tanmenet dominál az egyén preferenciái helyett. És ez így van jól. Ez, azonban nem jelenti, nem jelentheti azt, hogy a hobbi zenélésnek nincsenek kritériumai, szabályai, illetve olyan elemei, amelyek elengedhetetlenek a dobolásban, zenélésben.

A dobfelszerelésen való játék tanulásának elkezdése számos okból születhet, zenekar alakult és én vagyok a dobos, de még soha nem doboltam, bakancslistás fogadalom, hirtelen fellángolás, kedvenc szám eldobolása, és/vagy feldolgozása, feszültség levezetés. A hobbi szintű doboktatás előnye, hogy egyénre szabott,( haladási tempó, a számonkérés mértéke, az órák sűrűsége, a témák, témakörök sorrendje, stílusirány), ennek ellenére úgy gondolom, hogy szükséges egy tematika, egy tanrend, ami tartalmazza az alapvető elméleti, gyakorlati, és technikai információkat, illetve egy meghatározott idősáv, aminek a végére, ezek az elméleti, gyakorlati, technikai komponensek, elsajátított állapotban számon kérhetők, és a jövőben ezekre az összetevőkre építeni lehet. A dobolás annál élvezhetőbb, minél több időt foglalkozunk vele, és minél több részletnek vagyunk a birtokosa.

nézz bele Diákjaim munkáiba!: 

 

Árak:

Bérletek:

16 alkalmas bérlet:  111.900 Ft (áfamentes)

8 alkalmas bérlet:  57.900 Ft (áfamentes.)

5 alkalmas bérlet:  42.900 Ft (áfamentes.)

Amennyiben felkeltettem az érdeklődésed, gyere el egy díjmentes próbaórára, ahol megnézheted a helyet, ahol tanítok, “megnézhetsz” engem, hogy szimpatikus vagyok-e számodra, illetve, ahol megbeszélhetjük részleteket.

időpontért írj egy üzit, ide kattintva és 24 órán belül válaszolok!

Kapcsolódó termékek:

6′-os gumilap, otthoni gyakorláshoz. 

Ára: 14.000 Ft.

 

DND Hickory dobverő.

Ára:2.990 Ft.

Vic Firth DB22 fülvédő

Ára: 14.990 Ft.

 

Gyakori kérdések

 • Meddig érvényesek a bérletek?

  A 16 alkalmas bérlet a vásárlástól számított 16 hétig, a 8 alkalmas bérlet a vásárlástól számított 8 hétig, az 5 alkalmas bérlet a vásárlástól számított 5 hétig. Ha a bérletek túlfutnak az adott idősávokon, új bérlet vásárlásával folytatható a kurzus.

 • Hányszor érdemes jönni egy héten?

  Eleinte hetente egyszer javaslom. Az pont annyi idő, hogy az otthoni rendszeres gyakorlás mellett elegendő az idő az anyag feldolgozására, és az új anyag befogadására.

 • Van lehetőség próbaórára?

  Igen. A kurzust megelőzően biztosítok egy próbaórát, ami egy személyes megtekintés, amikor megnézheted a helyet, engem, megbeszéljük a részleteket részleteket, és ha ezek után is szimpatikus a miliő, akkor BELEVÁGUNK!:)

 • Ha nincs dobom, akkor is érdemes elkezdenem dobolni?

  Igen. Először próbáld ki, hogy tetszik-e? Vegyél pár dobórát, hogy kialakuljon egy minimális képed, arról,  hogy számodra érdemes-e energiát, időt, pénzt költeni erre a hobbira.

 • Mit vigyek az első órára?

  A próbaórára semmit. Az első dobórára egy pár dobverőt (ha bemész egy hangszerboltba, és kérsz egy pár dobverőt kezdőként, amit adnak az teljesen jó), és egy kottafüzetet szoktam kérni.

 • Tudok csak órákat fizetni?

  Nem. A díjmentes próbaóra ad lehetőséget arra, hogy eldöntsd, szimpatikus-e ez a szolgáltatás annyira, hogy minimum 5 alkalomra benevezz.

 • Tudok bankkártyával fizetni?

  Igen. Banki átutalás formájában a megadott számlaszámra az első óra megkezdéséig érkezzen be az adott bérlet tandíja!

 • Lemondhatom az órát?

  Igen. Kérlek, hogy 24 órán kívül mond le az adott órát/órákat és akkor egyrészt díjmentes, másfelől megkönnyíted a munkámat. 24 belüli lemondás felszámolásra került tárgyban említett óra/órák. Mindig biztosítok egy pótló alkalmat a aktuális bérleten belül.

 •  

   

   

   

  jelentkezés és további információ elérhető  az alábbi elérhetőségeken!

  Email: info@danielnagydrum.com

  Telefon: +36-30-409-11-87