Játékos megközelítés

Milyen előnyei vannak?

Kognitív fejlődés:

Játék közben a gyerekek logikai gondolkodásukat és problémamegoldó készségeiket is fejlesztik. Kísérletezés és próbálgatás által tanulnak a stratégiáról, a játék közben megszerezhető jutalmak pedig hosszabb távon is fenn tudják tartani a motivációjukat. A játék a szem-kéz koordinációt, a koncentrált figyelmet, illetve az éberséget is fejleszti. Mindezek nagyban hozzájárulnak a kognitív fejlődéshez.

Milyen hatása van az Érzelmi készségekre?:

A játék az érzelmi reakciókészségét is képes erősíteni. Játék közben a gyerekek érzelmek egész sorát élhetik át a haragtól a frusztráción át az izgatottságig és a sikerélményig. Ezáltal fejlesztik a stressz és a kihívást jelentő szituációk kezelésére irányuló képességüket, ami nagymértékben hozzájárul önbizalmuk és önértékelésük növeléséhez. A számítógépes játék ahhoz is biztonságos közeget nyújt, hogy a gyerekek valós veszély és a bukástól való félelem érzése nélkül vállalhassanak kockázatot, így erősítve ellenálló képességüket (reziliencia). Ez nagyban segíti őket, hogy kitartóbbak legyenek, magasabb célokat tűzzenek ki maguk elé és minden alkalommal jobb és jobb eredményt érjenek el.

Miért fontos A Társas FOGLALKOZÁS?:

Társaságban minden könnyebb. A kollaborációs megközelítés lehetőséget ad a gyerekeknek, hogy csapatként együttműködjenek és társas kapcsolatokat alakítsanak ki a csapattársaikkal, miközben egy közös célért dolgoznak. Az interaktív játék képes erős, hosszantartó baráti kapcsolatok kialakítására, ami a közös tapasztalatokból és élményekből táplálkozik. Ez mind a személyes, mind pedig a szakmai életben nagyon hasznos készség.

Kurzusainkon kifejezetten figyelünk rá, hogy a gyakorlatok kalandnak, felfedezésnek, játéknak tűnjön. Elejétől a végéig.