4 GYAKORLÁSI TIPP, HA NINCS DOBOD!

Noha a dobfelszerelés nélküli gyakorlás kihívást jelent, egyáltalán nem lehetetlen. Itt van néhány ötlet a dobolás gyakorlásához, anélkül hogy saját dobfelszerelésed lenne:

  1. Ott vannak a kezeid, lábaid: Ütögesd a combjaidat és dobbants a lábaddal! Tényleg, nem viccelek, abból élünk amink van, a mozgás imitáció hasonló, mint a szerkón, ha a mozgás kombinációk mennek a lábaidon, akkor könnyebb lesz használni ezeket a formulákat a szerkón is.
  2. Párnák és fakanalak: Nézz szét a lakásban, mi az amit üthetsz!:) Én párnákat raktam körbe a fotelen, azok szimbolizálták a tanokat, a jobb combom volt a pergő, a bal combom a lábcin. Kicsit fájdalmas megoldás, de…
  3. Gyakoroló gumilap használata: A gyakorló gumilap nem a dobfelszerelés helyett van,hanem mellette. Minden dobosnak van egy ilyen a dobszerkó(k) mellett. Ez egy fa korong, melynek a teteje egy gumianyagú bevonat. Több féle van: kisebb, nagyobb, keményebb, puhább. Az alap technikai mozdulatokat , ütéstechnikát könnyebben, praktikusabban elsajátíthatók ezen a gyakorló eszközön. Lakásba kiváló, szomszédbarát. Kezdéshez tökéletes. Természetesen nem helyettesíti a dobszerkón való játék élményét, de több mint a semmi, kettő: könnyebb ezen a felületen megtanulni, beégetni a testünkbe az adott mozdulatot, mint a dobokon.
  4. Próbatermek használata: Keress a neten próbatermeket, ahova zenekarok járnak gyakorolni, próbálni. Nagyon sok helyen már, akár egy ember is kibérelheti a termeket pl. dobgyakorlásra. Sőt, ha meg tudod oldani, hogy nem a “csúcs” időszakba mész le gyakorolni, akkor még örülnek is neked, hogy feltöltik az üres járatokat. Nekik bevétel neked minőségi időtöltés. Ilyenkor még akár egy kis kedvezmény is kiharcolható.:) DE ez helység függő!!!

Emlékezz, a kreativitás és a kitartás kulcsfontosságú a dobolás gyakorlásában, még ha nincs is saját dobfelszerelésed.

Neked melyik tipp okozta a legnagyobb meglepődést? Esetleg valamelyiket ismerted már?