HOGYAN SZEREZZ MOTIVÁCIÓT A GYAKORLÁSHOZ?

Motiváció kialakulása és fenntartása néha kihívás lehet, de itt van néhány tipp, ami segíthet:

  1. Kitűzött célok: Állíts fel rövid és hosszú távú célokat. Az elérhető célok elérése fokozza a motivációt, és érzékelteti a fejlődést.
  2. Élvezetes gyakorlatok: Mindig a dobórán vett gyakorlatok kigyakorlása után legyen öröm játék, amikor azt játszol amit szeretnél, úgy ahogy szeretnéd. Válassz olyan gyakorlatokat vagy számokat, amelyek tetszenek neked. Ha élvezed, amit játszol, könnyebben találsz motivációt a gyakorláshoz.
  3. Variáció: Ne ragadj le ugyanabban a rutinban. Próbálj ki új stílusokat, technikákat, vagy gyakorlatokat, hogy folyamatosan friss és izgalmas legyen a gyakorlás.
  4. Dobos közösség: Csatlakozz dobos közösségekhez, online fórumokhoz. A közösség támogatása ösztönző lehet.
  5. Inspiráló előadók: Hallgass meg olyan dobosokat, akik inspirálnak. A jó előadók és dobosok látványa és hallása motiválhatja a saját gyakorlást.
  6. Befelé nézés: Gondolkozz el azon, miért szeretsz dobolni, és miért választottad ezt a hangszert. A belső motiváció erősebb, erősebbnek kell lennie, mint a külső nyomásnak.
  7. Tanár segítsége: Ha lehetőséged van, vegyél igénybe egy dobtanárt. Az irányítás és a visszajelzés segíthet a célok kitűzésében és a fejlődésben.
  8. Hangulatjavító zenék: Hallgass olyan zenéket, amik feldobják a hangulatodat, és felkészítenek a gyakorlásra.
  9. Öröm a fejlődésben: Ne felejtsd el élvezni a fejlődést. Azok a kis lépések is számítanak, és örülj nekik!

A dobolásnak élvezetesnek és inspirálónak kell lennie, így a gyakorlás is könnyebben megy majd.

Neked melyik trükk okozta a legnagyobb meglepődést? Esetleg valamelyiket ismerted már?