Jobb Bal Dobbal


Mi ez a program?
A zenét, a ritmust, a dobolást fejlesztési és muzikális eszközként, terápiás célra használjuk, amelyben a résztvevők a mozgás összehangolását, figyelem megtartását, memóriát, beszéd fejlődést tudják erősíteni, tréningezni

Milyen tüneteknél javasoljuk a dobterápiát?
Mozgáskoordinációs problémáknál, izomtónus eloszlási problémáknál: a gyerkőcök hamar elfáradnak, laza izomtónus jellemzi ezeket a gyermekeket
megkésett beszédfejlődés, artikulációs zavarok: beszédük jelentősen elmarad az életkori átlaghoz képest, verbális kommunikáció gyengesége miatt frusztrálódás jellemezheti őket
figyelem- koncentrációs problémák: figyelmük hamar terelődik, nem képesek hosszú távon egy dologra koncentrálni
iskolai problémák, nehézségek: a térbeli és síkban való tájékozódás gyengesége, előfordulhat a tanulási zavarok kialakulása esetükben
magatartás- és viselkedésproblémák: agresszív, vagy önbizalom hiányos gyermekek

Minden óra ráhangoló játékokkal kezdődik, majd a testdobolást,  zenét és a dobolást használjuk a  kognitív és motoros ingerek fejlesztésére. Az órák egymásra épülnek sok ismétléssel apró változtatásokkal.

Hogyan dolgozunk?
Az órák játékos feladatokból, testdobolásos, ritmikus, zenés gyakorlatokra épülnek, amit kiegészítünk a dobfelszerelésen való játékkal.  A kurzusok lényege, hogy egyszerre használ audio, verbális, vizuális, taktilis és mozgásos ingereket, fejleszti a motoros és kognitív képességeket., ismerteti a zene és a dobolás alapjait. 
A Jobb Bal Dobbal kurzusai során a gyermek a játék és a mozgás öröme segítségével motoros, fizikai, pszichés élményekhez jut, mely elősegíti az idegrendszerének az érését, saját magáról alkotott képének pozitív irányba történő fejlődését. A Jobb Bal Dobbal saját jelrendszerének segítségével a gyermek olyan ingerekhez jut, melyek segítségével képessé válik az őt érő ingerek pontosabb, gyorsabb feldolgozására, így a megfelelő válaszreakció kidolgozására. 

Minden óra ráhangoló játékokkal kezdődik, majd a testdobolást,  zenét és a dobolást használjuk a  kognitív és motoros ingerek fejlesztésére. Az órák egymásra épülnek sok ismétléssel apró változtatásokkal.

A gyakorlatok előkészítik, és erősítik az iskolaérettséget, illetve javítják az iskolai teljesítményt. A csoportos foglalkozásaink támogatják az együttműködés és a szabály betartásának képességét, valamint nagy segítséget nyújtanak a beilleszkedési nehézségek leküzdésében.

Mennyi ideig tart?
Az iskolai időszakkal párhuzamosan vannak őszi-téli, illetve tavaszi kurzusaink. Mindkét iskolai félévben 14 és 20 héten keresztül tartanak csoportos óráink heti 1 alkalommal.


Keddenként 17 órakor, időtartam: 60 perc.


Mi a jelentkezés menete?
Vedd fel velünk a kapcsolatot e-mailen keresztül az info@danielnagydrum.com címen vagy telefonon a +36-30-409-11-87 es számon. Keresünk egy időpontot, egy személyes konzultációra, ahol megismerkedünk a gyermekekkel és a szülőkkel, felmérjük a jelentkező állapotát, szükség esetén gyógypedagógusi szakvélemény is biztosított, megbeszéljük a részleteket és kiválasztjuk a megfelelő kurzust számára.

Hol zajlanak a kurzusok?
Helyszín: Daniel Nagy Drum dobstúdió – 1131. Budapest, Szent László út 145-151.

Mennyibe kerül?

34900 Ft (4 alkalom)

JELENTKEZÉS ÉS TOVÁBBI INFORMÁCIÓ ELÉRHETŐ  AZ ALÁBBI ELÉRHETŐSÉGEKEN!
Email: info@danielnagydrum.com
Telefon: +36-30-409-11-87

Nagy Dániel vagyok, a Jobb Bal Dobbal kurzusok alapítója.


Dobtanárként mindig is érdekeltek az új pedagógiai, módszertani lehetőségek, amellyel növendékeimnek, illetve az iskola előtt álló és kis iskolások fejlődését segíthetem.

Ezen ambíciómat alapul véve elvégeztem a Ronnie Gardiner Módszer (RGM) csoportvezetői képzését, ami egy  neurológiai megalapozottságú, multiszenzoros fejlesztő módszer, mely a ritmusra, mozgásra épülve fejleszti a kognitív képességeket, auditív, és vizuális figyelmet, térbeli tájékozódást, koncentrációt, munkamemóriát, beszédészlelést, feladattartást, pszicho motoros koordinációt és a homloklebeny vezérelte végrehajtó funkciókat.

Így dobosként a zenét és a ritmust, dobtanárként a türelmet és empátiát és hivatalos RGM csoportvezetőként a módszert és a struktúrát magammal hozva alkottam meg a Jobb Bal Dobbal kurzusokat.