Jobb Bal Dobbal

A Jobb Bal Dobbal egy fejlesztő foglalkozás, ahol figyelemzavaros, mozgáskoordinációs problémával és tanulási nehézségekkel küzdő gyermekeket segítjük, a zenét, a ritmust a dobot, a dobolást használva.

Jelentkezz egy 30 perces, díjmentes zoom konzultációra!

Figyelemzavaros gyermekek élete más. Igen más, nem jobb, vagy rosszabb, csak más. Mi neurotipikusak, másként ítéljük meg sokszor ezt a különcséget, és emiatt, az esetek többségében rossz irányt vesz fejlődésük. Az a siker, amit mi gondolunk, nem ugyanaz, amit ők élnek meg. Az a viselkedés, amit mi gondolunk rossznak, ők nem értik, hogy mit vétettek.

Az, hogy nem beszélünk közös nyelvet megannyi esetben következményekkel jár.

Szorongás, tanulási nehézségek (diszlexia, diszkalkulia, díszgráfia), önbizalomhiány, fáradékonyság, stb.

Ezért beszélnünk kell egy új nyelvet. AZ Ő NYELVÜKET!

Ez a nyelv a zene, a ritmus és a dobolás!

Ezért hoztam létre a Jobb Bal Dobbal kurzussorozatot.

Ismerd meg Gergő és Ági történetét!

Gergőnél a problémák oviban kezdődtek, ahol nem volt hajlandó beállni a sorba és ugyanúgy viselkedni, mint a többiek. (mondjuk ezt annyira nem bántam). 

Magatartása sokszor volt lobbanékony, nem találta a helyét, nem vette ki a részét a közös foglalkozásokból, kivéve ha énekelni, táncolni, zenélni kellett.  Az óvónők nem tudták kezelni a helyzetet, ha valami csínytalanságot követett el, fizikailag és verbálisan is bántalmazták. Új oviba mentünk, ahol nem bántották, de nem is igazán foglalkoztak vele. 

Pedagógiai Szakszolgálat vizsgálta, ahol beilleszkedési és magatartási problémát állapítottak meg, kiemelkedően magas intelligenciával. (azért nem vett részt a közös foglalkozásokban, mert mint kiderül nagyon unta, mert első hallásra, látásra képes megtanulni hosszú szövegeket ) 

ADHD irányába küldték kivizsgálásra, ahol meg is kapta ezt a diagnózist. 

Semmilyen segítséget nem kapunk sehonnan sajnos. De hát ugye a google a barátunk, Anya elkezdett könyveket, cikkeket, tanulmányokat olvasni. 

Az iskola is nehezen indult, nem volt jó az első iskola választás, itt is belefutottunk a bántalmazásba. Iskolaváltás történt pár hónap után, megtaláltuk A TANÍTÓ NÉNIT, aki türelmes és segítőkész. 

Kezdetben napi szinten voltak rosszalkodások, verekedett, órán nem figyelt sokáig.

Jártunk TSMT tornára, DSZIT tornára. Átütő eredményt nem sikerült elérni. 

Jártunk úszni, de rosszabb lett a helyzet, sokkal nyugtalanabb volt az úszás órák után.

Jártunk Kick boxra, ez jó volt, elkezdett fejlődni…de jött a covid és csődbe ment a terem.

Jártunk pszichológushoz, egy ideig jó volt, de mivel két személyes helyzetben nincs vele probléma, ezért ez már kifutott. Csoportos óra kellene, amire fél éve nem tudunk bejutni.

Járunk gyógypedagógushoz, aki az érzelmek kezelését tanítja neki. 

Járunk neurofeedback-re, ez is egész jó, de hatása 4 hónap után kezd látszani. 

Kb mindent kipróbáltunk, de a nagy átütő eredmény váratott magára. 

Akkor kezdtem utána olvasni a zenének…a zene és az ADHD kapcsolatának…

Gergő folyamatosan énekel otthon, állandóan zenét hallgat, ismeri az összes modern számot. Zenét akart tanulni, már ovis kora óta, de akkor még nemigen lehetett, mert “kicsi” volt hozzá. 

Azt mondta egy nap, hogy dobolni szeretne. Utánaolvastam, ezer cikket böngésztem végig. Igen ez jó hatású az ilyen gyerekekre. Elkezdtem az neten keresgélni és így találtam RÁD. 

A program, amit leírtál tökéletesen illet ránk, tudtam már akkor, hogy igen ezt kerestük évek óta a Kisfiunknak. A próbaóra után közölte, hogy ő ezt akarja csinálni. 

Gergő imád dobolni, imád Danihoz menni, várja a következő órákat. Most már otthon is dobolni akar. Fejébe vette, ha ezt megtanulta, akkor más hangszeren is megtanul játszani. Hát..hajrá Kisfiam, mi támogatunk ebben is. 

Mi változott ebben a pár hónapban? Sok minden: 

 • Gergő nyugodtabb lett
 • Az érzelmeit jobban kezeli
 • Már nincs hiszti, amikor valami nem sikerül
 • Nincs verekedés, magatartása sokat javult, ami a bizonyítványában is látszik
 • Az írása szebb lett, sokkal szebb (tiszta, rendezett füzet-írta a tanító nénije)
 • A mozgása is rendezetebb  lett
 • Jobb lett a figyelme is (pedig csak pár hónap telt el) .
 • Mivel jobb a figyelme, jobban tanul (bár ezzel eddig sem volt gond), az eddigi 85-90%-os dolgozatok 100%-osak lettek 
 • Boldog, kiegyensúlyozott

Mit is tanácsolhatnék azoknak akik kételkednek egy picit is? 

Vágjatok bele, megéri. Rövid időn belül látható lesz az eredmény. 

Dani a gyerekekért van, türelmes és odaadó (higgyétek el, láttam az elején mennyi türelem kell), amit szeretne elérni az a minden, a csúcs. Biztos vagyok benne, hogy nekünk, mint szülőknek és a picit “problémás” gyermekeinknek ez az út, amin el kell indulnunk! 

Mi folytatjuk Danival a dobolást, mert jó, ha zenét tanul a gyermek, mert boldog tőle, mert szereti Danit, mert egy jó kis kapcsolat alakult ki köztük és, mert látványosan FEJLŐDIK! 

Kiknek szól/ Kiknek nem szól ez a kurzus?

Kiknek szól ez a kurzus?

 • akiknek figyelme hamar terelődik
 • akiknek mozgása akadozott
 • akik térben és síkban gyengén tájékozódik
 • akiknek a verbális kommunikáció frusztrációt okoz
 • akiknek bizonytalan az egyensúlyérzéke
 • akinek gyenge a memóriája
 • akik tanulási zavarokkal küzdenek
 • akiknek a szociális érzékük alacsony
 • akiknek a társas beilleszkedés nehézséget jelent
 • akiket önbizalom hiányos magatartás jellemez
 • akik szeretik a zenét
 • akiket érdekel a dobolás

Kiknek nem szól ez a kurzus?

 • akik biztosak gyermekük tökéletes fejlődésében
 • akik nem szeretnék, hogy gyermekük olvasási, számolási készségei javuljanak
 • akik nem szeretnék, hogy mindennapjaik könnyebbek legyenek
 • akik nem tudják beiktatni életükbe a heti rendszeres foglalkozásokat
 • akik nem szeretik a zenét
 • akik rühellik a dob hangját

Hogy segítenek a kurzusok?

Az órák során a gyerkőcök a játék, a zene, a dobolás és a mozgás öröme segítségével motoros, fizikai, pszichés élményekhez jutnak, mely elősegíti az idegrendszer érését, saját magáról alkotott képének pozitív irányba történő fejlődését.

A kurzusok 16 héten keresztül a dobolás fázisait veszi alapul, illetve a dobtanuláshoz szükséges funkciókat bontja külön részekre és variálja a fókuszpontól függően, 16, illetve 32 alkalomra szétbontva. Az órákon a gyermek egy komplex, interaktív foglalkozáson vesz részt, amelyben a dobolásban használt funkciókat,( úgy, mint:  a memória, mozgáskoordináció, figyelem megtartása, probléma megoldás, kreativitás, hallás utáni értelmezés, írás és beszédkészség) használjuk a gyerkőcök értelmi és fizikai fejlődéséhez, miközben a dobszerkón valósítjuk meg a gyakorlatokat.

A foglalkozásoknál saját kotta/jel rendszert és hanganyagot használunk, ami a különböző színes formáknak köszönhetően a résztvevő gyerekeknek segít a testkép, testtudat elsajátításában, az összefüggések megtalálásában és az audio és vizuális felismerésben. A kurzusok hossza 60 perc több szünetet beiktatva. Az egyszerűbb gyakorlatoktól haladunk a bonyolultabbak felé, lépésről lépésre.

A kurzusokon, olyan érzésekhez jut, melyek segítségével képessé válik az őt érő ingerek pontosabb, gyorsabb feldolgozására, a megfelelő válaszreakció kidolgozására. Megtanulja kiszűrni a külső, zavaró tényezőket, elsajátítja az együttműködés szabályait, periódus észlelése és tempó tartása pontosabb lesz. A különböző ingereket előidéző feladatok folyamatos munkában tartják az agyat, így a dobkurzus segítségével képes lesz tudatosan összehangolni végtagjainak mozgását, betartani az együttműködés szabályait, muzikális ismerete bővül. A kurzusok lényege, hogy egyszerre használ audio, verbális, vizuális és mozgásos ingereket.

Az Alap kurzus és az Intenzív kurzus felépítése eltérő, az Alap kurzus heti egyszer az Intenzív kurzus hetente kétszer “edzi a gyermekek kognitív és motoros funkcióit.

Az Alap kurzus rendszeres, heti egyszeri órái kiszámitható, átmozgató torna mind a pszichés, mind a kinetikus ingereknek.

Az Intenzív kurzus a heti két alkalomból álló, sűrűbb foglalkozások lehetővé teszik a gyermekek nagyobb léptékű fejlődését, a gyakorlatok által szerzett tapasztalatok mélyebb beépülését.

Minden foglalkozás tartalmazza a koordinációt, memóriát, problémamegoldást, kép és hang felismerést, kreativitást fejlesztő gyakorlatokat. Az alábbi tematika a nehézségi, illetve zenei megközelítésen alapszik.

Hogy néz ki egy óra?

Ráhangoló gyakorlatok: Mikor megérkezik a gyermek az órára, ráhangoló kérdésekkel kezdem. Mondjon minimum 3 jó dolgot, ami történt ma vele, 1-10-es skálán hogy érzi magát?

Ismétlés: Mit csináltunk a múltkor? Mire emlékszel? Teszem fel a kérdést ezzel is élénkítjük a memóriáját. Elismételjük a múlt órai anyagot, többször, egyre jobban hagyni őt egyedül érvényesülni.

Fő feladat: Vagy az előző órai anyagot egészítjük ki egy plusz faktorral, vagy az megelőző foglalkozásra épülő gyakorlatot veszünk. Ismételjük többször, metronómra, vagy zenére is eljátszunk.

Lezárás/Elköszönés: Egy kis szabad foglalkozás a dobokon, majd megkérdezzük, hogy érezte magát, melyik gyakorlatot kedvelte a legjobban, és elköszönünk egymástól.

A kurzusok eredményessége a rendszeres foglalkozásokban és a következetes haladásban rejlik, ezért az órák kizárólag az iskolai időszak alatt ( szeptember 2. hetétől junius 2. hetéig) érhetőek el.

A próbaórák és állapot felmérések egész évben elérhetők!

A foglalkozásokon való részvétel biztosítása, az állapot felmérést követően, a választott kurzus teljes összegének, vagy részletfizetés esetén az első részlet kiegyenlítésével lesz véglegesítve.

miért jó ez nekem?

mert:

velEm senki nem jár rosszul!

Ez az egyik alapelvem és ehhez tartom magamat 100% elégedettségi garanciát vállalok a kurzusokra, ami azt jelenti, hogy ha nem vagy megelégedve a foglalkozások minőségével, 30 napon belül, szó nélkül visszafizetem a befizetett összeget, megköszönöm, hogy bizalmat szavaztál nekem és barátként válunk el!

Az oktatóról

Nagy Dániel, dobos, dobtanár, RGM csoportvezető, a Daniel Nagy Drum dobstúdió alapítója és a Jobb Bal Dobbal fejlesztő foglalkozás sorozat megálmodója. 2015 óta foglalkozik doboktatással, kezdő, hobbi dobosok számára, akik kikapcsolódásként szeretnék eme csodálatos ütőhangszer elméleti és gyakorlati alapjait megszerezni. Több, mint 200 dobőrültnek segített már elindulni ezen a kicsit rögös, de örömteli hangszer elsajátításában. 2020 óta tart fejlesztő foglalkozást a zenét, a ritmust, a dobot, dobolást élményfaktorként használva, elsősorban iskolába készülő és kisiskolás gyermekeknek. Az RGM módszert kitanulva, csoportvezetői képesítést szerzett. Célja a dobolás kimagasló fejlesztő tulajdonságának kihasználása a kognitív és motoros funkciók javítására.

Hiszem, hogy a zene és a dobolás fejlesztés fókuszú, tudatos használata kimagasló szerepet vállal a gyermekek mindennapjainak jobbá tételében.

Biztos kezekben vagy!

A Ronnie Gardiner módszer (RGM) egy innovatív ritmus- és zenei alapú neurológiai rehabilitációs beavatkozás.

Az RGM multiszenzoros bemeneteket (vizuális, audio, kinetikus és taktilis) használ a neuroplasztikus idegrendszeri folyamatok stimulálására a zene energiái segítségével. Célja, hogy stimulálja a kognitív és motoros funkciókat (pl. memória, koncentráció, végrehajtó funkciók, koordináció, egyensúly és motoros készségek), de emellett segítheti a testtudatosság, az önértékelés és a szociális képességek fejlődését.

Forrás: Pohl Petra, 2018

Amit a dobolásról eddig nem tudtál:

1.javítja az agyműködést:

 A kutatások kimutatták, hogy a ritmikus energiának az agyhoz való fizikai átvitele szinkronizálja a két agyi féltekét. Mikor a logikai bal félteke és az intuitív jobb félteke harmonikusan lüktetni kezd, az intuitív tudás belső vezetése áramlani tudatlan tudatosságba áramolhat.

2.Oldja az éezelmi traumát:

 A dobolás segítheti az embereket az érzelmi problémák kifejezésére és kezelésére. Az unexpressed érzelmek és érzelmek energia elzáródásokat okozhatnak. A dobolás fizikai stimulációja eltávolítja az elzáródásokat és érzelmi felszabadulást eredményez. A rezgések rezonálnak a test minden sejtjén, stimulálva a negatív sejtes emlékek felszabadulását.

3. növeli a fehérvérsejtek számát:

Tokyo Medical and Dental University (kb. Tokiói Orvosi És Fogorvosi Egyetem) által végzett kísérletre is, melyben idős felnőtteknek adtak dobleckéket. A dobolás következtében magasabb lett az átlagos fehérvérsejtszámuk, amely az immunrendszer védelmi reakciói számára elengedhetetlenül fontos tényező.

A legfőbb okok, amik a kurzus mellett szólnak:

Miért kell ez nekem?

Mert olcsóbb egy hosszantartó, felépített, következetes foglalkozáson részt venni, mint több párhuzamosan futó terápiákon.

Mert túl sok idődbe kerül egyszerre több foglalkozásra vinni gyermeked.

Mert gyermeked problémáit egy bizonyított, hatásos gyógymóddal kezelem; a zene és a ritmus erejével.

Miért a Jobb Bal Dobbal kurzus?

Minden felelősséget leveszek a válladról, ami azt jelenti, hogy a munkámra 30 napig elégedettségi garanciát vállalok, illetve a kurzust követő félévig a fejlesztéssel kapcsolatos problémákban rendelkezésedre állok.

Mert az online segédanyagok a kurzus időtartamán túl, korlátlan ideig a rendelkezésedre állnak.

Mert egyedül dolgozom, egyszerre egy diákkal, így csak magamért kell felelősséget vállalni, és a fókuszálás is egy emberre irányul 100%-ban, a megosztott csoportos órákkal ellentétben. Rugalmas vagyok, a héten hétköznap is és hétvégén is  elérhető vagyok.

Mert van egy díjmentes próbaóra, ami azért jó, mert, megnézhetitek a helyet, ahol tanítok, kipróbálhatjátok a dobokat, és ha ezek után is szimpatikus a miliő csak akkor vágunk bele.

Miért ennyi?

Én úgy árazok, hogy tartani is tudjam, amit ígérek. Az áraim tartalmazzák a garanciát, illetve a kiterjesztett, kurzuson túli konzultáció lehetőségét is és a korlátlan ideig felhasználható online segédanyag elérését.

Van két opció az Alap kurzus, illetve az Intenzív kurzus. Válassz a probléma súlyossága, az igényed, és a pénztárcád szerint. Egy biztos! Mindegyik alternatíva tökéletes megoldás lesz a problémád kezelésére!

MiÉrt most?

Mert sokkal több pénzt dobtál már ki a keresgélésre, próbálkozásokra, mint, amibe ez a kurzus kerül

Mert ez a probléma továbbra is fenn áll, és csak rosszabb lesz.

Meddig akarsz még vele várni? 

Mert frusztrált vagy, eleged van, fáradt vagy a próbálgatásokba, tovább akarsz lépni? Itt vagyok ,

Próbálj ki most!

Mert tudok neked segíteni, de nincs sok helyem.

Te döntesz, hogy köztük leszel-e!

Diákjaim így vélekednek a kurzusról:

Petra

“Dani nagyon jól tanít, jó fej, jól lehet vele dumálni, és ez a fejlesztő dobolás menő!” -Zsombor, 10 éves (nem mellesleg hiperaktív, kritikus és válogatós, és imád ide járni 😉)

Vera

Szuper lelkes és nagyon türelmes dobtanár, ami nagy elõny, ha egy olyan szeleburdi,örökmozgó,csapongó figyelmû kiskamaszt kell tanítani,mint az én fiam…🙂 Dani remekül állja a sarat és nem utolsó sorban a fejlõdés is látványos!! SNI gyerekeknek kimondottan ajánlom, illetve mindenkinek, akik szeretik a zenét, szeretnek dobolni, ajánlom szeretettel!!Mi már letettük a voksunkat !!🙂🙏🥁

Regina

6 éves kisfiamnak kerestünk dobolási lehetőséget, mert úgy gondoltuk, hogy a zenetanulás mellett, ezzel segíthetjük őt az iskolakezdéshez szükséges készségek (koncentrálás, bal-jobb reláció, mozgáskoordináció) fejlesztésében is.  Nagyon örülök, hogy megtaláltuk Danit, aki végtelenül türelmes, ért a gyerekek nyelvén, és bár komoly munka folyik az órán, a jó hangulat miatt elrepül a 60 perc. Dani jó tanár, jól segít, ajánlom mindenkinek.

Barbi

8 éves fiam jár Danihoz.Nagyon szereti az órákat,mindíg nagyon jó hangulatban telnek.Tetszik neki, hogy sokszor kikéri a véleményét, közösen megbeszélik, milyen tempóban haladjanak. Dani mindenkivel megtalálja a közös hangot. Szakmailag is nagyon felkészült, sokszor rácsodálkozok mennyit fejlődik a fiam. Az ő szavaival élve: Dani irtó jó fej! Mindenkinek ajánljuk! 🙂

Jelentkezz egy díjmentes próbaórára!

Kattints a jelentkezés gombra!

Küld el üzeneted névvel, email címmel együtt!

Siess, mert limitáltak a szabad helyek a 2022/23-as őszi időszakra!

A kurzusok ára:Accounts

Free Trial

SSL

Alap

289.000 Ft.

  16 hét

16 alkalom

Online tananyag hozzáférés

Intenzív

399.000 Ft.


 16 hét

  32 alkalom

 Online tananyag hozzáférés

Call Now Button