Jobb Bal Dobbal

Ádinál a problémák oviban kezdődtek, ahol nem volt hajlandó beállni a sorba és ugyanúgy viselkedni, mint a többiek. (mondjuk ezt annyira nem bántam). 

Magatartása sokszor volt lobbanékony, nem találta a helyét, nem vette ki a részét a közös foglalkozásokból, kivéve ha énekelni, táncolni, zenélni kellett.  Az óvónők nem tudták kezelni a helyzetet, ha valami csínytalanságot követett el, fizikailag és verbálisan is bántalmazták. Új oviba mentünk, ahol nem bántották, de nem is igazán foglalkoztak vele. 

Pedagógiai Szakszolgálat vizsgálta, ahol beilleszkedési és magatartási problémát állapítottak meg, kiemelkedően magas intelligenciával. (azért nem vett részt a közös foglalkozásokban, mert mint kiderül nagyon unta, mert első hallásra, látásra képes megtanulni hosszú szövegeket ) 

ADHD irányába küldték kivizsgálásra, ahol meg is kapta ezt a diagnózist. 

Semmilyen segítséget nem kapunk sehonnan sajnos. De hát ugye a google a barátunk, Anya elkezdett könyveket, cikkeket, tanulmányokat olvasni. 

Az iskola is nehezen indult, nem volt jó az első iskola választás, itt is belefutottunk a bántalmazásba. Iskolaváltás történt pár hónap után, megtaláltuk A TANÍTÓ NÉNIT, aki türelmes és segítőkész. 

Kezdetben napi szinten voltak rosszalkodások, verekedett, órán nem figyelt sokáig.

Ritalin lett a vége 🙁  

Jártunk TSMT tornára, DSZIT tornára. Átütő eredményt nem sikerült elérni. 

Jártunk úszni, de rosszabb lett a helyzet, sokkal nyugtalanabb volt az úszás órák után.

Jártunk Kick boxra, ez jó volt, elkezdett fejlődni…de jött a covid és csődbe ment a terem.

Jártunk pszichológushoz, egy ideig jó volt, de mivel két személyes helyzetben nincs vele probléma, ezért ez már kifutott. Csoportos óra kellene, amire fél éve nem tudunk bejutni.

Járunk gyógypedagógushoz, aki az érzelmek kezelését tanítja neki. 

Járunk neurofeedback-re, ez is egész jó, de hatása 4 hónap után kezd látszani. 

Kb mindent kipróbáltunk, de a nagy átütő eredmény váratott magára. 

Akkor kezdtem utána olvasni a zenének…a zene és az ADHD kapcsolatának…

Ádám folyamatosan énekel otthon, állandóan zenét hallgat, ismeri az összes modern számot. Zenét akart tanulni, már ovis kora óta, de akkor még nemigen lehetett, mert “kicsi” volt hozzá. 

Azt mondta egy nap, hogy dobolni szeretne. Utánaolvastam, ezer cikket böngésztem végig. Igen ez jó hatású az ilyen gyerekekre. Elkezdtem az neten keresgélni és így találtam RÁD. 

A program, amit leírtál tökéletesen illet ránk, tudtam már akkor, hogy igen ezt kerestük évek óta a Kisfiunknak. A próbaóra után közölte, hogy ő ezt akarja csinálni. 

Ádi imád dobolni, imád Danihoz menni, várja a következő órákat. Most már otthon is dobolni akar. Fejébe vette, ha ezt megtanulta, akkor más hangszeren is megtanul játszani. Hát..hajrá Kisfiam, mi támogatunk ebben is. 

Mi változott ebben a pár hónapban? Sok minden: 

 • Ádám nyugodtabb lett
 • Az érzelmeit jobban kezeli
 • Már nincs hiszti, amikor valami nem sikerül
 • Nincs verekedés, magatartása sokat javult, ami a bizonyítványában is látszik
 • Az írása szebb lett, sokkal szebb (tiszta, rendezett füzet-írta a tanító nénije)
 • A mozgása is mintha összerendezettebb lenne
 • Picit jobb lett a figyelme is (pedig csak pár hónap telt el) , Ritalint 1,5 tbl-ról 0,5 tbl-ra lehetett csökkenteni. Ez a legnagyobb dolog, amit eddig elért. A cél, hogy erre már ne is legyen szüksége 
 • Mivel jobb a figyelme, jobban tanul (bár ezzel eddig sem volt gond), az eddigi 85-90%-os dolgozatok 100%-osak lettek 
 • Boldog, kiegyensúlyozott

Mit is tanácsolhatnék azoknak akik kételkednek egy picit is? 

Vágjatok bele, megéri. Rövid időn belül látható lesz az eredmény. 

Dani a gyerekekért van, türelmes és odaadó (higgyétek el, láttam az elején mennyi türelem kell), amit szeretne elérni az a minden, a csúcs. Biztos vagyok benne, hogy nekünk, mint szülőknek és a picit “problémás” gyermekeinknek ez az út, amin el kell indulnunk! 

Mi folytatjuk Danival a dobolást, mert jó, ha zenét tanul a gyermek, mert boldog tőle, mert szereti Danit, mert egy jó kis kapcsolat alakult ki köztük és, mert látványosan FEJLŐDIK! 

Melinda – édesanya

Jelentkezem próbaórára!

Figyelemzavaros a gyermeked?

Figyelemzavaros gyermekek élete más. Igen más, nem jobb, vagy rosszabb, csak más. Mi neurotipikusak, másként ítéljük meg sokszor ezt a különcséget, és emiatt, az esetek többségében rossz irányt vesz fejlődésük. Az a siker, amit mi gondolunk, nem ugyanaz, amit ők élnek meg. Az a viselkedés, amit mi gondolunk rossznak, ők nem értik, hogy mit vétettek.

Az, hogy nem beszélünk közös nyelvet megannyi esetben következményekkel jár.

Szorongás, tanulási nehézségek (diszlexia, diszkalkulia, díszgráfia), önbizalomhiány, fáradékonyság, stb.

Ezért beszélnünk kell egy új nyelvet. AZ Ő NYELVÜKET!

Ez a nyelv a zene, a ritmus és a dobolás!

Ezért hoztuk létre a Jobb Bal Dobbal kurzussorozatot.

A Jobb Bal Dobbal egy fejlesztő foglalkozás, ahol figyelemzavaros, mozgáskoordinációs problémával és tanulási nehézségekkel küzdő gyermekeket segítjük, a zenét, a ritmust a dobot, a dobolást használva.

DCIM\100GOPRO\GOPR0223.JPG
DCIM\100GOPRO\GOPR0129.JPG

Kiknek szól/ Kiknek nem szól ez a kurzus?

Kiknek szól ez a kurzus?

 • akiknek figyelme hamar terelődik
 • akiknek mozgása akadozott
 • akik térben és síkban gyengén tájékozódik
 • akiknek a verbális kommunikáció frusztrációt okoz
 • akiknek bizonytalan az egyensúlyérzéke
 • akinek gyenge a memóriája
 • akik tanulási zavarokkal küzdenek
 • akiknek a szociális érzékük alacsony
 • akiknek a társas beilleszkedés nehézséget jelent
 • akiket önbizalom hiányos magatartás jellemez
 • akik szeretik a zenét
 • akiket érdekel a dobolás

Kiknek nem szól ez a kurzus?

 • akik biztosak gyermekük tökéletes fejlődésében
 • akik nem szeretnék, hogy gyermekük olvasási, számolási készségei javuljanak
 • akik nem szeretnék, hogy mindennapjaik könnyebbek legyenek
 • akik nem tudják beiktatni életükbe a heti rendszeres foglalkozásokat
 • akik nem szeretik a zenét
 • akik rühellik a dob hangját

Hogy segítenek a kurzusok?

Az órák során a gyerkőcök a játék, a zene, a dobolás és a mozgás öröme segítségével motoros, fizikai, pszichés élményekhez jutnak, mely elősegíti az idegrendszer érését, saját magáról alkotott képének pozitív irányba történő fejlődését.

A kurzusok 16 héten keresztül a dobolás fázisait veszi alapul, illetve a dobtanuláshoz szükséges funkciókat bontja külön részekre és variálja a fókuszpontól függően, 16, illetve 32 alkalomra szétbontva. Az órákon a gyermek egy komplex, interaktív foglalkozáson vesz részt, amelyben a dobolásban használt funkciókat,( úgy, mint:  a memória, mozgáskoordináció, figyelem megtartása, probléma megoldás, kreativitás, hallás utáni értelmezés, írás és beszédkészség) használjuk a gyerkőcök értelmi és fizikai fejlődéséhez, miközben a dobszerkón valósítjuk meg a gyakorlatokat.

A foglalkozásoknál saját kotta/jel rendszert és hanganyagot használunk, ami a különböző színes formáknak köszönhetően a résztvevő gyerekeknek segít a testkép, testtudat elsajátításában, az összefüggések megtalálásában és az audio és vizuális felismerésben. A kurzusok hossza 60 perc több szünetet beiktatva. Az egyszerűbb gyakorlatoktól haladunk a bonyolultabbak felé, lépésről lépésre.

A kurzusokon, olyan érzésekhez jut, melyek segítségével képessé válik az őt érő ingerek pontosabb, gyorsabb feldolgozására, a megfelelő válaszreakció kidolgozására. Megtanulja kiszűrni a külső, zavaró tényezőket, elsajátítja az együttműködés szabályait, periódus észlelése és tempó tartása pontosabb lesz. A különböző ingereket előidéző feladatok folyamatos munkában tartják az agyat, így a dobkurzus segítségével képes lesz tudatosan összehangolni végtagjainak mozgását, betartani az együttműködés szabályait, muzikális ismerete bővül. A kurzusok lényege, hogy egyszerre használ audio, verbális, vizuális és mozgásos ingereket.

Az Alap kurzus és az Intenzív kurzus felépítése eltérő, az Alap kurzus heti egyszer az Intenzív kurzus hetente kétszer “edzi a gyermekek kognitív és motoros funkcióit.

Az Alap kurzus rendszeres, heti egyszeri órái kiszámitható, átmozgató torna mind a pszichés, mind a kinetikus ingereknek.

Az Intenzív kurzus a heti két alkalomból álló, sűrűbb foglalkozások lehetővé teszik a gyermekek nagyobb léptékű fejlődését, a gyakorlatok által szerzett tapasztalatok mélyebb beépülését.

Minden foglalkozás tartalmazza a koordinációt, memóriát, problémamegoldást, kép és hang felismerést, kreativitást fejlesztő gyakorlatokat. Az alábbi tematika a nehézségi, illetve zenei megközelítésen alapszik.

Hogy néz ki egy óra?

Ráhangoló gyakorlatok: Mikor megérkezik a gyermek az órára, pár kérdést teszünk fel ezzel minél jobban az itt és mosta hozni őt. Mondjon minimum 3 jó dolgot, ami történt ma vele, 1-10-es skálán hogy érzi magát?

Ismétlés: Mit csináltunk a múltkor? Mire emlékszel? Teszem fel a kérdést ezzel is élénkítjük a memóriáját. Elismételjük a múlt órai anyagot, többször, egyre jobban hagyni őt egyedül érvényesülni.

Fő feladat: Vagy az előző órai anyagot egészítjük ki egy plusz faktorral, vagy az megelőző foglalkozásra épülő gyakorlatot veszünk. Ismételjük többször, metronómra, vagy zenére is eljátszunk.

Lezárás/Elköszönés: Egy kis szabad foglalkozás a dobokon, majd megkérdezzük, hogy érezte magát, melyik gyakorlatot kedvelte a legjobban, és elköszönünk egymástól.

A kurzusok eredményessége a rendszeres foglalkozásokban és a következetes haladásban rejlik, ezért az órák kizárólag az iskolai időszak alatt ( szeptember 2. hetétől junius 2. hetéig) érhetőek el.

A próbaórák és állapot felmérések egész évben elérhetők!

A foglalkozásokon való részvétel biztosítása, az állapot felmérést követően, a választott kurzus teljes összegének, vagy részletfizetés esetén az első részlet kiegyenlítésével lesz véglegesítve.

miért jó ez nekem?

mert:

velünk senki nem jár rosszul!

Ez az egyik alapelvünk és ehhez tartjuk magunkat. 100% elégedettségi garanciát vállalunk a kurzusokra, ami azt jelenti, hogy ha nem vagy megelégedve a foglalkozások minőségével, 30 napon belül, szó nélkül visszafizetjük a befizetett összeget, megköszönjük, hogy bizalmat szavaztál nekünk és barátként válunk el!

Az oktatóról

Nagy Dániel, dobos, dobtanár, RGM csoportvezető, a Daniel Nagy Drum dobstúdió alapítója és a Jobb Bal Dobbal fejlesztő foglalkozás sorozat megálmodója. 2015 óta foglalkozik doboktatással, kezdő, hobbi dobosok számára, akik kikapcsolódásként szeretnék eme csodálatos ütőhangszer elméleti és gyakorlati alapjait megszerezni. Több, mint 200 dobőrültnek segített már elindulni ezen a kicsit rögös, de örömteli hangszer elsajátításában. 2020 óta tart fejlesztő foglalkozást a zenét, a ritmust, a dobot, dobolást élményfaktorként használva, elsősorban iskolába készülő és kisiskolás gyermekeknek. Az RGM módszert kitanulva, csoportvezetői képesítést szerzett. Célja a dobolás kimagasló fejlesztő tulajdonságának kihasználása a kognitív és motoros funkciók javítására.

Hiszem, hogy a zene és a dobolás fejlesztés fókuszú, tudatos használata kimagasló szerepet vállal a gyermekek mindennapjainak jobbá tételében.

Biztos kezekben vagy!

A Ronnie Gardiner módszer (RGM) egy innovatív ritmus- és zenei alapú neurológiai rehabilitációs beavatkozás.

Az RGM multiszenzoros bemeneteket (vizuális, audio, kinetikus és taktilis) használ a neuroplasztikus idegrendszeri folyamatok stimulálására a zene energiái segítségével. Célja, hogy stimulálja a kognitív és motoros funkciókat (pl. memória, koncentráció, végrehajtó funkciók, koordináció, egyensúly és motoros készségek), de emellett segítheti a testtudatosság, az önértékelés és a szociális képességek fejlődését.

Forrás: Pohl Petra, 2018

Amit a dobolásról eddig nem tudtál:

1.javítja az agyműködést:

 A kutatások kimutatták, hogy a ritmikus energiának az agyhoz való fizikai átvitele szinkronizálja a két agyi féltekét. Mikor a logikai bal félteke és az intuitív jobb félteke harmonikusan lüktetni kezd, az intuitív tudás belső vezetése áramlani tudatlan tudatosságba áramolhat.

2.Oldja az éezelmi traumát:

 A dobolás segítheti az embereket az érzelmi problémák kifejezésére és kezelésére. Az unexpressed érzelmek és érzelmek energia elzáródásokat okozhatnak. A dobolás fizikai stimulációja eltávolítja az elzáródásokat és érzelmi felszabadulást eredményez. A rezgések rezonálnak a test minden sejtjén, stimulálva a negatív sejtes emlékek felszabadulását.

3. növeli a fehérvérsejtek számát:

Tokyo Medical and Dental University (kb. Tokiói Orvosi És Fogorvosi Egyetem) által végzett kísérletre is, melyben idős felnőtteknek adtak dobleckéket. A dobolás következtében magasabb lett az átlagos fehérvérsejtszámuk, amely az immunrendszer védelmi reakciói számára elengedhetetlenül fontos tényező.

8 ok, ami a kurzus mellett szól:

 • Mert gyermeked problémái gyorsabban oldódnak a kreatív, zenei foglalkozásoknak köszönhetően.
 • Mert van egy próbaóra, ami azért jó, mert, megnézhetitek a helyet, ahol tanítunk, kipróbálhatjátok a dobokat, felmérjük gyermeked kognitív és motoros állapotát.
 • Mert a próbaóra díjmentes, ami azért jó, mert nem kell elkötelezni magatokat, nem vesztesz pénzt, maximum 1 órát az életedből.
 • Mert a dobolás és a zene oxitocint szabadít fel az agyban, azaz boldogságot okoz, ami azért jó mert, játék az egész óra, így könnyebbek és élvezetesebbek az órák.
 • Mert a foglalkozások egyéniek, ami azért jó , mert nincs megosztott figyelem, csak és kizárólag gyermekedre fókuszálunk.
 • Mert a fejlesztés mellett, zenei ismeretei is bővülnek, ami azért jó, mert a szókincse bővül, szépérzéke fejlődik, késöbbi zenetanuláshoz előnyt jelent.
 • Mert a fejlesztő dobverők és az online segédanyag segítségével a gyakorlatok otthon is végezhetők, és így sokkal eredményesebb a fejlődés
 • Mert, 100% elégedettségi garanciát vállalunk, ami azért jó mert, nincs kockázat. Ha nem vagy elégedett az 5. alkalomig jelezd felénk és kérdés nélkül visszakapod a befizetett összeget és barátként válunk el.

Diákjaim így vélekednek a kurzusról:

Petra

“Dani nagyon jól tanít, jó fej, jól lehet vele dumálni, és ez a fejlesztő dobolás menő!” -Zsombor, 10 éves (nem mellesleg hiperaktív, kritikus és válogatós, és imád ide járni 😉)

Vera

Szuper lelkes és nagyon türelmes dobtanár, ami nagy elõny, ha egy olyan szeleburdi,örökmozgó,csapongó figyelmû kiskamaszt kell tanítani,mint az én fiam…🙂 Dani remekül állja a sarat és nem utolsó sorban a fejlõdés is látványos!! SNI gyerekeknek kimondottan ajánlom, illetve mindenkinek, akik szeretik a zenét, szeretnek dobolni, ajánlom szeretettel!!Mi már letettük a voksunkat !!🙂🙏🥁

Regina

6 éves kisfiamnak kerestünk dobolási lehetőséget, mert úgy gondoltuk, hogy a zenetanulás mellett, ezzel segíthetjük őt az iskolakezdéshez szükséges készségek (koncentrálás, bal-jobb reláció, mozgáskoordináció) fejlesztésében is.  Nagyon örülök, hogy megtaláltuk Danit, aki végtelenül türelmes, ért a gyerekek nyelvén, és bár komoly munka folyik az órán, a jó hangulat miatt elrepül a 60 perc. Dani jó tanár, jól segít, ajánlom mindenkinek.

Barbi

8 éves fiam jár Danihoz.Nagyon szereti az órákat,mindíg nagyon jó hangulatban telnek.Tetszik neki, hogy sokszor kikéri a véleményét, közösen megbeszélik, milyen tempóban haladjanak. Dani mindenkivel megtalálja a közös hangot. Szakmailag is nagyon felkészült, sokszor rácsodálkozok mennyit fejlődik a fiam. Az ő szavaival élve: Dani irtó jó fej! Mindenkinek ajánljuk! 🙂

Jelentkezz egy díjmentes próbaórára!

Kattints a jelentkezés gombra!

Küld el üzeneted névvel, email címmel együtt!

Siess, mert limitáltak a szabad helyek a 2022/23-as őszi időszakra!

A kurzusok ára:Accounts

Free Trial

Projects

SSL

Alap

249.000 Ft.

  16 hét

16 alkalom

Fejlesztő dobverő

Online tananyag hozzáférés

Intenzív

299.000 Ft.


 16 hét

  32 alkalom

 Fejlesztő dobverő

 Online tananyag hozzáférés

Call Now Button