Nagy Dániel

 

Az egész zene iránti őrület 2000 nyarán kezdődött, amikor egy iskolai táborban először hallottam a Blink 182 zenekar akkori új albumát az Enema of the State-et. Nagyon tetszett az eddig szokatlan hangzás világ, a tempó, a “nyávogó” ének, gőzőm nem volt, hogy miről énekelnek. Kérdeztem az osztálytársamat: “Ez milyen

A következő fordulópont 2001 tavaszára tehető amikor elhatároztuk a 2 legjobb barátommal, hogy zenekart alapítunk és megváltjuk a világot. Tanárhoz jártunk mindnyájan, hogy legyen valami fogalmunk a zenéről.

Megalakult az első formáció, megszülettek az első számok, az első gitárszóló, dobszóló, de basszus szólóra nem emlékszem.:)

2003-ban az első próbálkozásunkat tovább gondolva alakult meg az egyik legjobb dolog az életemben: A Fekete Teve zenekar.

A Fekete Teve a következő 9 évben meghatározó volt számomra, kitöltötte az összes szabadidőmet, koncertezni jártunk először Budapesten, később, ahogy megismerték a zenénket rengeteg más városba is eljutottunk, szinte minden egyes hétvégén felléptünk valahol.

Heti rendszerességgel jártam dobolni tanulni Jékey Danihoz és Korompay Zsolthoz. Vissza gondolva nagyon lelkes voltam, vittem sorra a Blink 182 számokat lekottázva, szinte csak azokat akartam játszani. Rengeteget gyakoroltam otthon párnákon, a puffon, késöbb gumilapon és tisztán emlékszem, hogy hamarosan megkaptam az első saját dobfelszerelésemet, ami egy Century dob volt 6 tammal. Mindig, amikor tanultam valami újat beleépítettem egy Fekete Teve számba, teljesen mindegy volt, hogy illett-e a számba vagy nem.

Ahogy teltek a hónapok egyre több mindent ismertem meg, tudtam többféle kézrendet, kéz-láb kombinációs filleket, szuper ritmikai képleteket. elkezdtem megismerni más zenei stílusokat,  a bluest, a funkyt, a drum n basst és kicsit a latint. Kedvencekké vált a Dave Matthews Band, Red Hot Chili PeppersSteve Vai, Magic Malik,  Weather Report, StingThe Meters

Minden zenei stílus érdekelt, de nem mindegyik fogott meg. Ekkor már javában koncertezgettünk a zenekarommal kisebb budapesti klubokban különböző zenekarokkal együtt. Ez adta az ötletet arra, hogy más stílusok karakteres ritmusait is beépítsem a számainkba ezzel megváltoztatva a lüktetést, sokkal érdekesebbé téve ezáltal a dalokat. Használtam swinges lüktetést, reggaet, bossa novát

.

2009-ben az Alvin és a mókusok dobosa voltam az elkövetkező 6 hónapig. Nagyon sokat tanultam tőlük. Belelátni és részt venni egy jól összeszokott, közkedvelt zenekar működésébe az egyik legjobb tapasztalatszerzés volt.

A következő év végétől a Nonverse nevű punk-rock banda ütőse lettem. Atissal és Vikivel is bejártuk az országot egészen 2014-ig. Több neves banda előtt is játszottunk: The Subways, The Grenma, Fankadeli.

 

A zenekarok mellett részt vettem  dobos tehetségkutató versenyeken, az egyik a Drumline volt, ahol a “Legjobb videó” kategóriát hoztam el a Travis Barker- Yelawolf: Whistle Dixie átdolgozásommal. A másik szintén ebben az évben történt, a Dobmánia V. táborában, ahol a meghirdetett dobversenyen 4. helyezést értem el ezzel a videóval. Ezzel egyidőben kaptam egy felkérést dobos pozicíóra, a számomra nagyon kedvelt Reflected zenekarból ismert Gál Gergőtől, és Skolák Petitől, akik az első  50-es, 60-as évek szörf, rock n’ roll slágereit feldolgozó bandát alapították meg ami a The Wipeouts nevet kapta. Kipróbáltam magam egy gitár és szinti alapú formációban is ami a  Csodagyerek névre hallgatott. Egy kicsit más hangzásvilágot képviselt az eddig  általam  megszokottnál ,több elektronika, több effekteket használtunk…. abszolút popzene volt.

2015 végén fogalmazódott meg, hogy számomra hatalmas boldogság, öröm, amikor azt hallom, vagy látom, hogy mások inspirálódnak, elérik a céljukat az én hatásomra. Ekkor döntöttem el, hogy szeretném tudatosan, meghatározott keretek között motiválni, támogatni a dobolás iránt érdeklődőket.

2020 derekán a pandémia kellős közepén egy képzésre jelentkeztem, ami megmutatta, hogyan tudom használni a dobolást fejlesztési eszközként (RGM). Miután csoportvezetői képesítést szereztem, egy évre rá elindítottam saját fejlesztési célzatú programomat, ahol a zenét, dobot, dobolást a kognitív és motoros funkciók javítására használom figyelemzavaros, mozgáskoordinációs problémákkal és tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek számára. Ez a Jobb Bal Dobbal fejlesztő kurzus sorozat.

2022 Valentin napjára debütált a romantikus páros dobóra program, ami egy élmény, szórakozás megközelítésű, könnyed dobóra szerelmeddel, szeretteiddel, barátoddal. Legjobb választás évfordulóra, szülinapra, karácsonyra, névnapra, anyák napjára, apák napjára, ballagásra, iskolakezdésre. 🙂

Jól hangzik? Katt a szövegre és tudj meg többet a páros dobolásról!

Célom, hogy minden hozzám járó növendék legmerészebb zenei álma váljon valóra, kitartással, gyakorlással és egy nagy adag mosollyal!:)

Doboktatásról bővebb információért kattints ide!

Amennyiben felkeltettem az érdeklődésed, gyere el egy díjmentes próbaórára, ahol megnézheted a helyet, ahol tanítok, “megnézhetsz” engem, hogy szimpatikus vagyok-e számodra, illetve, ahol megbeszélhetjük részleteket.

időpontért írj egy üzit, ide kattintva és 24 órán belül válaszolok!

Köszönöm, hogy végig olvastad.

Call Now Button