TOP 6 ALAPELVÜNK A GYEREK DOBOKTATÁSBAN

TOP 6 ALAPELV A GYEREK DOBOKTATÁSUNKBAN.

👉1. AZ Ő NYELVÉN BESZÉLÜNK:

Nem használunk bonyolult, összetett mondatokat, komplikált zenei kifejezéseket. Egyszerűen fogalmazunk. Ha mégis szükséges , akkor elmagyarázzuk. Pl: Negyedeknek azok, amikor minden számolásra egyet ütünk.

👉2. MEGMUTATJUK:

Nem csak elmagyarázzuk, meg is mutatjuk az adott gyakorlatot. A vizuális faktor őrült nagy segítség számukra, sokkal hatékonyabban jegyzik, meg , értik meg a feladatot.

👉3. SZÜNETET TARTUNK:

Sokkal hatékonyabb a tanulás, ha apró, pici blokkokban dolgozunk, közte pár perc szünetet tartunk, amikor azt játszik a dobokon, amit szeretne, vagy iszik, pisi szünet, bármi, higgyétek el ha nem is mondják a viselkedésük alapján hálásak lesznek.🙂

👉4. NEM KRITIZÁLUNK ÉS DICSÉRÜNK EGYSZERRE.:

vagy építőjellegűen korrigálunk, vagy dicsérünk. Fontos, hogy ne egyszerre tegyük ezt pl.: Ügyes voltál, DE a lábdobok nem voltak annyira pontosak. A gyerek nem érti, most ügyes volt vagy sem?

Mindig döntsd el, hogy melyik opciót választod!

👉5. TÖBBET DÍCSÉRÜNK, MINT KORRIGÁLUNK:

Még akkor is ha nem mindig volt hibátlan a produkció.🙂 hatalmas motivációs bomba nekik, és könnyebb a munka is ilyenkor.

Ha van még, ami szerinted fontos írd meg kommentben!

👉6. PARTNERKÉNT KEZELJÜK ŐKET:

A szemmagasság egyenlő, tapasztalatlanok, nem hülyék. A kommunikációnk erre hajaz. Ha valamit nem szabad azt egyértelműen megindokoljuk.

Számodra melyik a legfontosabb alapelv?

Tetszett neked ez a mai posztunk? Kérdésed van?

Írj nekünk bizalommal és készségesen segítünk!